Jaunumi

Vakar, 25.septembrī, godināja Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) Jūrmalas profesionālās vidusskolas (JPV) Profesionālās pamatizglītības programmas “Palīgšuvējs” 2.grupas audzēknes par dalību 11.starptautiskās tekstilmozaīkas festivālā “Rīgas tekstilmozaīka 2019”, kas norisinājās no š.g. 17.augusta līdz 22.septembrim VEF Kultūras pilī.

Skolotājas Kristīnes Lagzdiņas vadībā Palīgšuvēju 1. un 2.grupas audzēkņi savus radošos darbiņus veidoja 2018./2019.mācību gadā – šūšanas nodarbību laikā.

attēls

(Attēlā - festivālā apskatei izliktie JPV audzēkņu radītie darbiņi)

Sestdien, 21.septembrī, skolotāja Kristīne Lagzdiņa saņēma gan atzinīgus vārdus par mini kviltiem, gan par centīgajiem JPV audzēkņiem, kuru veidotie darbi bija apskatāmi mini kviltu izstādē “Vējā”. Jāmin, ka katrs no JPV audzēkņiem saņēma arī apliecinājumu par dalību šajā festivālā.

SIVA kolektīvs lepojas ar saviem mācībspēkiem, audzēkņu radošumu un viņu vēlmi prezentēt savas apgūtās prasmes festivālā, kurā bija apskatāmi gan Latvijas, gan ārvalstu tekstilmākslinieku darbi.

attēls

(Attēlā - JPV audzēknes ar apliecinājumiem par dalību festivālā "Rīgas tekstilmozaīka 2019")

Tekstilmozaīkas festivāls ir izstāžu kopums, kurā tiek parādīti jaunākie Latvijas un ārzemju tekstilmākslinieku darbi. Šogad festivāla tematika bija saistīta ar Latvijas simtgades svinībām. Līdzās Latvijas māklsinieku darbiem festivāls piedāvāja iespēju iepazīties arī ar Krievijas tekstilmozaīkas studijas “Gatčina” darbu izstādi, apskatīt kvilta grupas “Sastapšanās” (Izraēla) izstādi “Radīšana”, kā arī Eiropas Tekstilmozaīkas Asociācijas dalībvalstu projektu “Iedvesmojies no...” u.c.